Седмицата на детската книга и изкуствата за деца в ОбУ „Васил Левски“


На 18.04.2024г., 14.00ч., в читалище „В. Левски“ – кв.Г. Езерово, бе проведена инициатива на Ученическото самоуправление при ОбУ „В. Левски“ във връзка със Седмицата на детската книга и изкуствата за деца. Събитието мина под надслов „Аз прочетох тази книга“. Учениците от 5а и 5б клас, с ръководители г-жа М.Стоянова и г-жа Н.Купенова, бяха подготвили кръстословица и образователни игри, свързани с произведенията по литература, които петокласниците изучават в момента. Гости на събитието бяха г-жа М. Дросева, г-жа К. Хасан , г-жа М. Василева и родители на учениците.

Учениците от IVА и IVБ клас в ОбУ „Васил Левски“ също отбелязаха „Седмицата на детската книга и изкуства за деца“ като се включиха в състезанието „Пиша грамотно“.

Чрез разнообразни упражнения в образователната платформа „Itilearning.com“ участниците показаха знания за правописа на гласните и съгласните звукове, частите на речта. Редактираха текст, справиха се с упражнението четене с разбиране, с въпросите към него.

Сами стигнаха до заключението, за да се справят с учебния материал трябва да са грамотни!

По повод „Седмицата на детската книга“ и учениците от 3в клас с класен ръководител г-жа Д. Димитрова, подготвиха и представиха драматизация със своя интерпретация на приказката „Житената питка“.

Публика бяха дечицата от подготвителни групи 5 и 6 годишни и техните учители г-жа Св. Петрова и г-жа В. Банкина.

Гост бе и г-жа Виолета Димитрова, зам. директор на училището. Събитието се съчета с инициативата „Походът на книгите“ и бе заложено като дейност по „Плана за повишаване грамотността на учениците в ОбУ“Васил Левски“. 

Малките гледаха в захлас, а накрая пяха заедно с големите. Получиха и листи, с които да си изработят сами книжки с приказката „Житената питка“.

Накрая всички се почерпиха с бонбонки и вкусна питка лично приготвена от г-жа Й. Николова – учител на третокласниците в ЦОУД. 

Архив