Трета глобална седмица за БДП


В третата глобална седмица  за Безопасност на движението по пътищата, която се проведе от 18 до 22 март 2024г., се включи и ОбУ“Васил Левски“. Под мотото „Спаси живота на децата на пътя“ бе инициирана мащабна инициатива, включваща няколко събития. На 18.03.2024г. в прогимназиален и гимназиален етап се проведе състезание за решаване на тестове по БДП под надслов „Въпросите на полицая“, в което учениците се представиха отлично. Първо място в състезанието зае Илия Иванов от Vб клас, второто място бе спечелено от Стефан Русев от Va и Стоян Николов от VIII клас. Третото място бе споделено от Атанас Хюсеинов от Va, Асен Михайлов от Vб, Сандо Бояджиев от Vб и Продан Стефанов от Vб клас.

На 19.03.2024г. учениците от прогимназиален и гимназиален етап взеха участие в щафетни игри по Безопасност на движението, в които демонстрираха своите познания за пътните знаци.

Децата от подготвителните групи  взеха участие в инициативата под мотото “ Знам правилата за движение по пътя“. Малките участници демонстрираха знания за видовете пешеходни пътеки, пътните знаци, светлинните сигнали на светофара, пътните превозни средства.

На 22.03.2024г. във фоайето на ОбУ“Васил Левски“ бе представена тематична изложба.

Архив