18 ноември 2023 г. – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия


Седмицата на БДП във връзка с отбелязване на 18 НОЕМВРИ 2023 – СВЕТОВЕН ДЕН ЗА ВЪЗПОМЕНАНИЕ НА ЖЕРТВИТЕ ПРИ ПЪТНОТРАНСПОРТНИ ПРОИЗШЕСТВИЯ започна с информация. Във всички класни стаи и във фоайето на училището бяха поставени информационни табла. Бе проведена в Час на класа  беседа на тема „Безопасно ли е на пътя?“ с предоставени материали за случаи на реални пътни инциденти. Преподавателите по БДП коментираха с учениците причините за допуснатите пътни произшествия, представени в учебния филм и възможностите те да бъдат избегнати. Тематична изложба, посветена на седмицата по БДП: „Аз спазвам п

правилата за движение“, бе подредена в фоайето на училището още на 17.11.2023г. Учениците от УС при ОбУ“Васил Левски“ раздадоха тематични стикери на своите учители  и съученици, свързани със отбелязване на събитието.

Гост на учениците от прогимназиален и гимназиален етап бе г-жа Даниела Димитрова – медицинска сестра при ОбУ“Васил Левски“, която се включи в демонстрацията на оказване на първа долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортно произшествие. Учениците се запознаха с видовете рани и наранявания. Имаха възможност практически да упражнят видовете кръвоспирания.

Бяха осъществени допълнително практически задачи за екипна работа като редене на пъзел-знаци, учениците отговаряха на въпросите от специално изготвена от комисията по БДП викторина.

Децата от ПГ-5г. и ПГ-6 демонстрираха знанията си за пътните знаци, пътно платно, светофар, тротоар.

Архив