Мама, татко и аз четем


В навечерието на Деня на народните будители, който се чества на 1 ноември, с любезното домакинство на НЧ „Васил Левски“, кв. Горно Езерово, учители и ученици от ПГЕ и ПГ организираха среща под надслов „Култура на четенето“, с която изразиха своята признателност и уважение към делото на просветителите, книжовниците и революционерите, които са изградили и съхранили духовните ценности и националното самосъзнание на българите.  Присъстваха  и родители на учениците, които ги подкрепяха и станаха част от училищната инициатива: „Мама, татко и аз четем“- за създаване и поощряване на култура на четене за удоволствие в семейството.

В началото на събитието прозвучаха откъси от текстове на произведения, изучавани в  V, VI, VII, VIII, IX и  X клас, представени от ученици, чийто заглавия и автори публиката трябваше да разпознае. Последва игра-пъзел, в нея представителите от различни класове подредиха мъдри слова и мисли на различни литературни герои.  

Във втората част учениците бяха провокирани да проверят познанията си, свързани с имената на творци или произведения, за да решат тематична кръстословица.

 На финала чухме „Молбата на книгата“, с която си припомнихме отново, че „Книгата е прозорец към света!“.

Архив